sinterklaas.jpg

Sinterklaas zonder baard

(2015) Uitgeverij Kluitman

Illustraties: Mark Janssen

Sinterklaas zonder baard is een geweldig voorleesboek in de weken voor 5 december. Kinderen (en ouders) zullen smullen van dit unieke verhaal, waarin Sinterklaas zijn baard ineens spuugzat is. Zittend in zijn ligstoel op het warme strand in Spanje, krijgt de Sint een ingeving: zijn baard moet eraf. Veel te warm, hij wordt veel te lang en de kinderen zijn er bang voor, denkt Sint.
De pietjes weten niet wat ze horen.

‘Doe het niet!’
‘Wacht tot na 5 december!’
‘O, u krijgt zo’n spijt!’
Maar wat de pieten ook roepen, Sint trekt zich er niets van aan.
Hij loopt recht op de knipsalon van Knippiet af.
‘Scheer mijn baard eraf, Knippiet.’

'Wat een ontzettend origineel en grappig verhaal is Sinterklaas zonder baard! En de illustraties in het boek zijn lekker vrolijk en kleurrijk. Een mooi geheel. Je leert de menselijke Sint kennen, een man met een eigen wil, die vindt dat hij met zijn tijd mee moet gaan. Natuurlijk blijkt dat hij een tikkeltje té eigenwijs is, want wat er overblijft zonder baard, mantel en mijter is maar een gewone oude man. Hoe de kinderen daarop reageren en wat de oplossing gaat zijn, moet je zelf maar lezen.' - Biebmiepje.nl Lees de volledige recensie online

In de weken voor 5 december geeft Sanne de Bakker een leuke Sinterklaasworkshop op basisscholen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

boeken.png

Bekijk

alle 

   <boeken 

piet2.png