Over Sanne 

Ik ben Sanne de Bakker, ik ben kinderboekenschrijfster en Mijn hobby's zijn pianospelen , knutselen, pannenkoeken bakken, kinderboeken lezen en uiteraard schrijven, daar heb ik mijn beroep van gemaakt ;-)

Als kind fantaseerde Sanne de Bakker over het schrijven van verhalen en samen met haar vader schreef ze een boekje over een muis. Ze woonde met haar ouders en oudere broer verschillende keren in het buitenland: ze heeft in de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk gewoond. Een ander deel van haar jeugd woonde ze in Noordwijk aan Zee.

 

Toen ze twaalf was ontdekte Sanne een nieuwe passie: pianospelen. Ze ging naar de havo, maar in plaats van huiswerk maken was ze liever in haar kamer aan het knutselen of verhalen aan het bedenken. Na de middelbare school verhuisde ze naar Amsterdam om een eenjarige theateropleiding te volgen, met het idee om actrice te worden. Maar eigenlijk wilde ze liever schrijfster worden. Ze deed een aantal jaren modellenwerk en ging toen naar de Schrijversvakschool in Amsterdam. Een paar maanden na haar afstuderen verscheen haar eerste kinderboek en tegenwoordig is ze fulltime schrijfster.

 

Sanne de Bakker bezoekt met haar muzikale voorleesvoorstellingen scholen en bibliotheken, ze geeft een avond in de week les in jeugdboeken schrijven aan de Schrijversvakschool te Amsterdam en ze schrijft boeken voor het educatief onderwijs.