Suriname,

here we come!

het eerste reisavontuur
van Floortje de Mol

(2012) Uitgeverij Pimento

Illustraties: Katrien Holland

 

Floortje de Mol is op wereldreis met haar ouders, haar broer Ruben en zus Katoo en hun demente oma. Ze hebben de jackpot in de Staatsloterij gewonnen en zijn in één klap multimiljonair. Het eerste land dat ze aandoen is Suriname. Floortje heeft er veel zin in! Maar de vakantie loopt anders dan ze had gehoopt. Haar ouders maken veel ruzie, Ruben heeft alleen oog voor zijn Italiaanse vakantievriendinnetje en Katoo is flink aan het puberen. En Floortje moet onderweg ook nog gewoon huiswerk maken… Tot overmaat van ramp raakt oma zoek. Zullen ze haar nog terugvinden?

 

Suriname, here we come!  Is het eerste deel over Floortje de Mol en haar familie. Het is een reisdagboek, landengids, scrapboek en verhaal ineen! Met veel landeninformatie en coole creatips van Floortje.

 

 

Eerste deel van een supergrappige serie, met veel fantastische weetjes over Suriname

Weetje

Weetje

Weetje

Weet je dat een groot deel van Suriname (wel 80%) uit oerwoud bestaat?

 

 

Weet je dat sommige Surinamers geloven in ‘bruha’: zwarte magie? Zo kunnen ze zomaar iemand aanwijzen die al het slechts veroorzaakt, ze noemen de persoon dan ‘bruhamaker’.

Weet je dat de oorspronkelijke inwoners van Suriname indianen zijn?

 

Anderen over Suriname, here we come!

‘Suriname, here we come!’ is mooi, grappig, spannend (krokodillen!) en leerzaam, want je vindt in dit leuke boek ook allemaal Suriname-weetjes.’

Tina

‘Deel twee heet: New York, here we come! en deze komt volgend jaar uit. Wij kunnen niet wachten, want dit is een superleuke nieuwe serie over andere landen en culturen!’

Chicklit.nl 

‘Een vrolijk verhaal en een leuk idee.'

Kidsweek

familie-de-mol.hyves.nl