Vragen over

Sanne  de Bakker

Hier vind je alle antwoorden op de vragen
die het vaakst aan mij worden gesteld 
Wat wilde je vroeger worden?

Ik wilde vroeger al schrijfster worden, maar ik dacht toen dat ik dat pas zou kunnen als ik heel oud ben zodat ik er rustig voor kan gaan zitten. Gelukkig kon ik al veel eerder lang genoeg stil zitten om een boek te schrijven.

 

 

Wat is het leukste aan schrijven?

In het echte leven gaat het nog wel eens anders dan ik zou willen (daar heeft iedereen wel eens last van), en in mijn eigen verhalen kan ik alles zelf bedenken; waar mijn hoofdpersoon woont, wat hij of zij aan heeft, hoe hij of zij denkt, wat er met hem of haar gebeurt, wie zijn of haar ouders en vrienden zijn, noem maar op.

 

 

Heb je wel eens een prijs gewonnen?

Zeker wel. De hotze de Roosprijs Debutantenprijs van de Nederlandse Kinderjury met mijn boek: ‘Bang voor meester Tark?!’

 

 

Welk hoofdpersonage uit je eigen boeken zou je willen zijn?

Dieuwertje uit 'Bezoek van oma - de geesten van Krakelia.' Ik zou het geweldig vinden (en natuurlijk ook wel een beetje griezelig) als ik mijn overleden oma op bezoek zou krijgen.

 

 

Heb je huisdieren?

Ja zeker! Ik heb een hond en ze heet Keesje. Ze is een beagle. Een beagle is een echte jachthond. Keesje rent dan ook graag achter de konijnen aan. Keesje kan ook afgrijselijke stinkscheten laten, maar omdat ik zo veel van haar houd neem ik dat voor lief.

 

 

Hoe kom je aan je ideeën van boeken?

Meestal komen die gewoon vanuit het niets ineens in mijn hoofd terecht, en om mijn hoofd weer wat leger te maken, schrijf ik dus verhalen, zodat er weer ruimte is voor nieuwe ideeën. Wel heb ik een ideeënboekje waar ik alles in opschrijf wat er in me opkomt, ik knip ook gekke krantenartikelen uit en vang soms gekke gesprekken van mensen op, dit zijn echter maar onderdeeltjes die ik gebruik voor mijn eigen grotere ideeën.

 

 

Wat is je leukste boek?

Het leukste boek moet nog geschreven worden, want als je iets vaak doet wordt je er steeds beter in…

 

 

Wat zijn je hobby’s?

Mijn werk is mijn hobby, en verder speel ik piano, lees ik boeken en doe ik allemaal leuke dingen met mijn kinderen (naar de dierentuin gaan, knutselen, koekjes bakken, kastelen maken van lego etc.)

 

 

Waar schrijf je?

Ik heb een huisje in onze tuin en daar schrijf ik. Mijn bureau ligt vol stapels papier, boekjes en losse notitieblaadjes met aantekeningen, ik heb een paar grote kasten vol kinderboeken en er staat ook een circustent in mijn huisje (maar die is eigenlijk van mijn kinderen).