IMG_0148.jpg
frame2.png
IMG_4350.jpg
frame2.png
IMG_1472.jpg
frame2.png
Ik ben Sanne de Bakker, ik ben kinderboekenschrijfster en mijn hobby's zijn pianospelen , knutselen, pannenkoeken bakken, kinderboeken lezen, wandelen met mijn beagle Keesje en uiteraard schrijven, daar heb ik mijn beroep van gemaakt.

Als kind fantaseerde Sanne de Bakker over het schrijven van verhalen en samen met haar vader schreef ze een boekje over een muis. Ze woonde met haar ouders en oudere broer verschillende keren in het buitenland: ze heeft in de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk gewoond. Een ander deel van haar jeugd woonde ze in Noordwijk aan Zee en daarna verhuisde ze naar Amsterdam.

 

Toen ze twaalf was ontdekte Sanne een nieuwe passie: pianospelen. Ze ging naar de havo, maar in plaats van huiswerk maken was ze liever in haar kamer aan het knutselen of verhalen aan het bedenken. Na de middelbare school ging ze naar een eenjarige theateropleiding te Amsterdam, met het idee om actrice te worden. Maar eigenlijk wilde ze liever schrijfster worden. Ze deed een aantal jaren modellenwerk en ging toen naar de Schrijversvakschool in Amsterdam. Een paar maanden na haar afstuderen verscheen haar eerste kinderboek 'Bang voor meester Tark?!' waar ze de Hotze de Roos debutanten prijs van de Nederlandse Kinderjury mee won en tegenwoordig is ze fulltime schrijfster.

 

Sanne de Bakker bezoekt met haar voorleesworkshops scholen en bibliotheken, ze geeft les aan de Schrijversvakschool te Amsterdam en ze schrijft boeken voor het educatief onderwijs.

frame2.png
frame2.png
frame2.png
frame2.png

Over Sanne