Voor elke leeftijdscategorie heb ik leuke programma's waarbij ik voorlees en dit combineer met een bijpassende workshop. Ik ben te boeken voor meerdere programma's op een dag. 

De programma's

Groep 1& 2 Voorlezen en workshop draakjes knutselen

Groep 3&4 Voorlezen en bijpassend woordspelletje

Sanne de Bakker leest voor uit het eerste, tweede, derde of vierde deel van haar draakjesserie ‘Het kleine draakje.’ De boekjes zijn op E3 niveau geschreven, maar ook leuk voor kleuters om naar te luisteren. Op het Digibord worden de illustraties op groot formaat uitgebeeld. Met een echte rookspuwende draak als special effect (niet gevaarlijk!)

Aansluitend is er een workshop draakjes knutselen met kartonnen bordjes, krijt en beweegbare oogjes. Met groep 3 & 4 doe ik een woordspelletje bij het thema van het boek.

leren_lezen_met_kluitman-het_kleine_draa
9200000036350064.jpg

Groep 4 & 5 Voorlezen & improvisatieles toneel

storm.jpg

Sanne de Bakker leest voor uit haar toneelleesboek ‘Storm en zijn schat.’ Over verhuizen, heimwee, oude vriendjes en nieuwe vrienden.

Aansluitend is er een improvisatieles waarin de kinderen een rollenspel spelen over het thema vriendschap. Met kleine toneelstukjes als afsluiting.

atorm4.png

Groep 5, 6 & 7 Voorlezen en samenlezen toneelleesboek 

Sanne de Bakker leest voor uit haar toneelleesboek 'Nummer 1 met Travelfriends'. Het leven van Dimitri wordt pas echt spannend als hij de nieuwste videogame Travelfriends ontdekt. In deze game kan hij de hele wereld over reizen en moet hij spannende opdrachten uitvoeren. Alexander heeft maar één doel: hij wil de beste worden in Travelfriends. Maar dan krijgt hij van zijn ouders een gameverbod...

Sanne de Bakker leest voor, samen met de kinderen uit de klas. Zelfs kinderen die niet van lezen houden, vinden toneellezen ontzettend leuk, en dat spoort ze weer aan tot... lezen!

9200000107853824.jpg

Groep 5 & 6 voorlezen & schetenquiz - win het boek!

Schetenboek-CVRvoorPRxs.jpg

Sanne de Bakker leest voor uit 'Alles wat je moet weten over scheten.' De voorleesquiz is een zeer gevarieerd programma met special effects en interessante wetenswaardigheden. Welke dieren laten allemaal scheten? De beste schetenmoppen. De officiële scheikundige scheetkunde. Van welk eten ga je ultiem stinken? Luchtige windweetjes, stinkrijmpjes en nog veel meer.

Het bezoek van Sanne de Bakker wordt afgesloten met een heuse schetenquiz! Win een schetenboek met de klas!

Schermafbeelding 2019-12-10 om 13.43.16.

Groep 6, 7 & 8 voorlezen & detectivespel

Sanne de Bakker leest voor uit Detective Matrix en de moord op landgoed De Witte Raaf. 

De wereldberoemde en geniale detective Matrix krijgt een uitdagende zaak als hij wordt gebeld door de hoteleigenaar van landgoed De Witte Raaf. Deze heeft zojuist het levenloze lichaam van mevrouw Lepelaar van Aerdenhoudt gevonden. De moordzaak zit vol mysteries en aanwijzingen en het lukt zelfs detective Matrix niet om direct de waarheid te achterhalen. De hotelgasten worden ondervraagd, maar het lijkt wel alsof iedereen leugens of halve waarheden vertelt.

Het bezoek van Sanne de Bakker wordt afgesloten met een heus detective-spel. Ook is er gelenheid om vragen te stellen.

omslag-detective-matrix-min.jpg

Groep 7 & 8 voorlezen & workshop op reis naar Marokko

Schermafbeelding 2019-12-10 om 13.57.41.

Sanne de Bakker leest voor uit deel 3 van haar educatieve landenserie 'Marokko, here we come!' Daarbij vertelt ze allerlei interessante wetenswaardigheden over het land. Op de achtergrond klinkt Marokkaanse muziek en de illustraties worden getoond op het Digibord. 

Aansluitend ontwerpen de kinderen een hennatattoo en vertelt Sanne de Bakker waar dit gebruik vandaan komt.

Met lesbrief om achteraf mee aan de slag te gaan.

9ce86515-5946-4f4a-abc4-d8fce8b8045e.png

Neem voor boekingen contact op met De Schrijverscentrale.

020-6234923

info@deschrijverscentrale.nl

EWalvisch-131016-SannedeBakker-370.jpg